Duurzame Inzetbaarheid

Manage uw medewerker en laat het talent eruit komen.

Wat is nou duurzame inzetbaarheid?

De laatste jaren is er veel te doen over duurzame inzetbaarheid. Maar wat is nou duurzame inzetbaarheid? Vanuit de visie van Mobiliteitsstylist gaat duurzame inzetbaarheid niet alleen over vitaliteit en gezondheid van medewerkers. Duurzame inzetbaarheid gaat ook over bewust bezig zijn en werk maken van het bieden van loopbaanperspectief voor medewerkers en het managen van talent. Ervaringen en statistieken geven weer dat wanneer er oprecht aandacht besteed wordt aan medewerkers er meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit ontstaat.

De meeste mensen zullen steeds langer moeten doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties. Werkgevers en medewerkers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid.

Wij geloven erin dat duurzaam inzetbaar blijven zeker ook een verantwoordelijkheid is van de medewerker. Als werkgever kunt u dit op een effectieve en efficiënte wijze faciliteren. Wij helpen u daar graag bij. Dit helpen is niet alleen in de vorm van het bieden van faciliteiten en instrumenten, maar ook adviseren wij u of u wel optimaal gebruik maakt van subsidies en premiekortingen.

Wat doen we?

Mobiliteitsstylist heeft de 6G methodiek ontwikkeld om medewerkers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid, daar waar het gaat om duurzame inzetbaarheid! Wij maken, uitgaande van uw organisatiewaarden, de medewerkers bewust van waar hij/zij GOED in is, GAAF vindt wat hij/zij doet, GELUK(kig) zijn werk doet, GEZOND en fit voor zijn/haar werk blijft, open staat voor GROEI in deze veranderende markt en zich bewust is wat voor invloed GELD heeft.

Op basis van de 6 G’s, GOED GAAF GELUK GEZOND GROEI GELD bieden wij een breed scala aan workshops, trainingen en instrumenten aan. Alle expertise en kennis is aanwezig in de Loopbaanwinkel, maar kan ook bij u in-company worden georganiseerd.

Werk en inzetbaarheid medewerkers

Wie weet waar hij/zij goed in is?

"Wij gaan voor het creëren van bewuste Noorderlingen die weten waar ze goed in zijn, dat doen wat ze gaaf vinden en zich op een gezonde, gelukkige en groeizame wijze kunnen presenteren aan hun werkgever/arbeidsmarkt zodat er geld verdiend wordt"

Nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening?
We faciliteren u graag bij het creëren van zelfloopbaanmanagement bij uw medewerkers zodat u zich kunt focussen op uw eigen werk.