Mobiliteit

Leren en ontwikkelen bij de werknemer

Mobiliteit, leren en ontwikkelen neerleggen bij medewerkers?

Als werkgever is de (bij)scholing van uw medewerkers misschien niet het eerste dat bij u opkomt als u denkt aan uw verplichtingen. Het is echter wel één van de belangrijkste factoren van een succesvolle loopbaan op de langere termijn voor zowel organisaties als haar medewerkers. Als werkgever is het belangrijk om ontslag van personeel zoveel mogelijk te voorkomen. Niet alleen wanneer de functie van een medewerker komt te vervallen, maar ook bij ziekte of andere redenen waarom een medewerker zijn functie niet meer goed kan uitoefenen. Als werkgever hebt u nogal wat verplichtingen met betrekking tot het functioneren, het bijhouden van een personeelsdossier en het ontwikkelen van medewerkers. Hoe fijn zou het zijn wanneer u dit voor een deel kunt gaan beleggen bij uw medewerkers?

De medewerker met controle over zijn eigen loopbaan

Mobiliteitsstylist streeft ernaar om de medewerker(s) regie te geven over de groei en ontwikkeling van zijn of haar eigen loopbaan. Niet alleen is dit gunstig voor de medewerker zelf, maar zeker ook voor de werkgever maakt dit het vormgeven van een passend HR beleid een stuk gemakkelijker. Met een eigen carrièreportfolio wordt de medewerker gefaciliteerd om zijn eigen dossier bij te houden en zijn of haar unieke toegevoegde waarde te presenteren aan de organisatie en/of zijn leidinggevende, zodat u en uw medewerker sneller kunnen schakelen bij veranderingen binnen de organisatie. Mobiliteit!

Laat de medewerker online werken aan uw HR doelstelling

Op basis van een uitgebreide intake worden samen met u de belangrijkste HR doelstellingen voor uw bedrijf en medewerkers opgesteld. Uit deze intake vloeit een duidelijk en concreet adviesrapport. Vervolgens kunnen de medewerkers aan de slag met onze online e-portfoliomethodiek. Hiermee geven ze een extra boost aan hun eigen loopbaan terwijl u onder andere kunt besparen op scholingskosten en de transitievergoeding. In veel gevallen kunt u namelijk de kosten van een jaarlijkse loopbaankeuring verrekenen met een eventueel te betalen transitievergoeding.

Loopbaanwinkel, uw eigen mobiliteitsbureau

Mobiliteitsstylist beschikt over een loopbaanwinkel. Een fysieke plek waar medewerkers bewust kunnen komen leren en werken aan hun loopbaan en desgewenst ook gebruik kunnen maken van de diensten van de loopbaankapper! In een ontspannen setting met je carrière bezig zijn. Tevens de plek om uw medewerkers eens naar toe te sturen voor een jaarlijkse periodieke loopbaankeuring, zodat u op tijd weet of uw medewerker nog wel op de juiste plek zit.

In de loopbaanwinkel zijn alle kennis, instrumenten en expertise aanwezig om diverse mobiliteits- en ontwikkelvraagstukken vorm te geven. Wij coachen, trainen en faciliteren uw medewerkers om daadwerkelijk verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen loopbaanontwikkeling. Wij krijgen uw medewerkers in beweging!

De loopbaanwinkel is uw ‘eigen’ extern mobiliteitsbureau. Wij zijn een verlengstuk van uw HR organisatie. Wij voeren uw sociaal plan uit!

mobiliteit

Bewuste Noordelingen

"Wij gaan voor het creëren van bewuste Noorderlingen die weten waar ze goed in zijn, dat doen wat ze gaaf vinden en zich op een gezonde, gelukkige en groeizame wijze kunnen presenteren aan hun werkgever/arbeidsmarkt zodat er geld verdiend wordt".

Nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening?
We faciliteren u graag bij het creëren van zelfloopbaanmanagement bij uw medewerkers zodat u zich kunt focussen op uw eigen werk.