Outplacement

Een traject dat recht doet aan werkgever en werknemer.

Het nieuwe outplacementtraject, dat recht doet aan werkgever en werknemer!

Wanneer een medewerker afscheid moet nemen, om wat voor reden dan ook, van zijn of haar baan dan is dat meestal erg moeilijk. Wij ondersteunen de medewerker bij de verwerking van het verlies en de acceptatie van de nieuwe situatie, zodat de medewerker weer in zijn kracht komt te staan en zo snel mogelijk volledig zelfstandig weer kan participeren op de arbeidsmarkt.

Het doel is om samen met de medewerker(s) de mogelijkheden en onmogelijkheden te verkennen op de regionale arbeidsmarkt. Binnen maximaal zes maanden begeleiden wij uw medewerker(s) van werk naar werk. Of in ieder geval naar een succesvolle volgende stap in hun levensloopbaan.

Wat doen we?

Op uw locatie of in de loopbaanwinkel stellen wij samen met de medewerker(s) vast in welke fase hij/zij zit met betrekking tot de competenties van zelfsturing. Een outplacementtraject of mobiliteitstraject komt pas in beweging wanneer een medewerker inzicht krijgt in zijn/haar competenties met betrekking tot zelfsturing.

Een outplacementtraject ziet er als volgt uit:

  1. Start, vaststellen zelfsturing G = GOED
  2. Maatwerk, vervolg 5 G’s = GAAF GELUK GEZOND GROEI GELD
  3. Resultaat, tevreden door- of uitgestroomde medewerker(s)

Alle expertise, instrumenten en ingrediënten zijn aanwezig in de loopbaanwinkel om bewuste noorderlingen te creëren! Wij beschikken over een groot regionaal netwerk en wij zetten deze actief in om kansen te creëren en ondersteunen de medewerkers volop bij het solliciteren en presenteren van hun toegevoegde waarde.

Werk na outplacement

Laat ons helpen!

"Wij gaan voor het creëren van bewuste Noorderlingen die weten waar ze goed in zijn, dat doen wat ze gaaf vinden en zich op een gezonde, gelukkige en groeizame wijze kunnen presenteren aan hun werkgever/arbeidsmarkt zodat er geld verdiend wordt"

Nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening?
We faciliteren u graag bij het creëren van zelfloopbaanmanagement bij uw medewerkers zodat u zich kunt focussen op uw eigen werk.